• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Di-Woe 20:00 - 22:00
Film "De Koninklijke Republiek"

Film "De Koninklijke Republiek"

Een van de activiteiten van de Kindermuziekweek Schiedam 2023 (gratis voor kinderen tot en met 12 jaar) is een speciale voorstelling van de film/documentaire De Koninklijke Republiek over de slagwerkers van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Deze film is exclusief via Radboud te zien op zondag 2 april om 15 uur in Wenneker Cinema in Schiedam.
Via onderstaande link kan met korting een kaartje worden gekocht. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Bestel en reserveer: Muziekvereniging Sint Radboud - Film - De Koninklijke Republiek

Een leuk uitje voor alle leeftijden. Ouders en grootouders nemen hun (klein)kinderen gratis mee naar een uniek inkijkje in het grootste professionele symfonieorkest van Nederland.

Wenneker Cinema
Vijgensteeg 2
Schiedam

Zondag 2 april 2023 15.00 uur.

 

De Koninklijke Republiek

In de documentaire De Koninklijke Republiek krijgt film-maker Carmen Cobos exclusief toegang tot een groep musici binnen het Koninklijk Concertgebouworkest die zelden aandacht krijgt, maar die bij afwezigheid erg gemist zou worden: de pauken- en slagwerksectie. Nooit in de schijnwerpers, het publiek merkt ze vooral op tijdens luide muziekpassages, maar er schuilt meer achter deze getalenteerde mannen dan je op het eerste gezicht zou denken. 

"De koninklijke republiek van het slagwerk"

De vaardigheden van deze groep zijn zo divers en uniek, dat in de 135 jaar dat het orkest bestaat slechts 26 musici virtuoos genoeg werden geacht om deel uit te maken van dit team. Hun bijzondere status geeft hen de vrijheid om hun eigen instrumenten te kiezen, hun eigen ruimte te beheren en de muziek op hun eigen manier te interpreteren. Daarom noemde dirigent Bernard Haitink ze "de koninklijke republiek van het slagwerk".