• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Di-Woe 20:00 - 22:00
Kinder MuziekWeek Schiedam 2023

Kinder MuziekWeek Schiedam 2023

18 maart t/m 2 april 2023

“DE WERELD ROND”

Muziekvereniging Sint Radboud wil ook dit jaar in Schiedam aandacht schenken aan de landelijke Kindermuziekweek die loopt in Schiedam van 18 maart tot en met 2 april a.s. Wij vinden het als vereniging belangrijk dat er aandacht is voor muziek maken en muziek luisteren. In samenwerking met de Bibliotheek Schiedam worden diverse activiteiten georganiseerd voor kinderen van de Schiedamse basisscholen.


De landelijke Kindermuziekweek.          
De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 13 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren.
“Als Stichting Kindermuziekweek willen wij ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek.

“Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen.”

Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.”

 

De activiteiten in de Kindermuziekweek Schiedam zijn mogelijk gemaakt door het De Groot Fonds en het Fonds Schiedam Vlaardingen.